Mahmutbey Gişelere Serbest Geçiş Sistemi Geliyor

Mahmutbey Gişelere Serbest Geçiş Sistemi Geliyor

Bir tv programına konuk olan Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan , İstanbul trafiğinin en sıkıntılı yerlerinden biri olan Mahmutbey gişelerine Serbest Geçiş Sistemi getirileceğini açıkladı.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan ve Hakan Çelik’in sunduğu ‘Hafta Sonu’ proğramına konuk olan Bakan Ahmet Arslan , TEM İstanbul-Edirne Otoyolu Mahmutbey çıkışı hakkında açıklamalarda bulunurken Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü araç geçiş sayıları hakkında bilgiler verdi. Avrasya Tüneli’nin 20 aralıkta açılacağını söyleyen Ahmet Arslan Çanakkale Köprüsü , yeni bir metro hattı ve Haydarpaşa Garı’nın ne olacağı ile ilgili gelişmeleri de aktardı.

Hakan Türk’ün sorularını yanıtlayan Bakan Arslan, çok büyük trafik sıkışıklığına yaşayan Mahmutbey gişeleri ile ilgili olarak, ‘’ Mahmutbey  adeta İstanbul’un dışında bir yerken şimdi kavşak haline geldi. Karayolu tabiriyle şişe başı konumu var. Trafik geliyor ve toplanıyor. İzmir’den gelip  Seferihisar’da çıkış noktasına  serbest geçiş dediğimiz, araçların direkt takip edildiği, araçların duraksamadığı bir sistem kurduk. Mahmutbey gişeleri için de süreci başlattık. 2 ay içinde Mahmutbey gişelerini serbest geçiş haline getireceğiz. Tam 2 aylık bir süremiz var. Serbest geçiş haline getirince yüzde 30 trafiğin rahatlamasını bekliyoruz. OGS ve HGS ayrımı olmadığından şoförler zikzak da yapmayacak. Bu uygulama burada sıkışan trafiğe  yüzde 30 rahatlama sağlayacak. Ekim ayının sonunda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Etiler katılımı var, orayı da 30 Ekim’de devreye sokuyoruz. Mahmutbey gişelerinin tamamen ücretsiz olması yönünde talepler geliyor ama mesafe çok uzun. Otoyol yapıyorsunuz, oraya para yatırıyorsunuz. Yeni yatırımları yapabilmeniz için ücretli geçiş gerekli.’’ dedi.

Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü’nden Araç Geçiş Bilgileri

Osmangazi Köprüsü’nün açılışından bu yana günde ortalama 20 bin araç geçtiğini söyleyen Bakan Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden de ortalama günde 110 bin araç geçtiğini söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü İhaleye Çıkıyor

Bakan Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü için ocak 2017 ortalarında ihale tekliflerinin alınmaya başlayacağını söyledi. Yap – İşlet – Devret sistemiyle yapılacak köprünün 5 senede tamamlanacağını söyleyerek bu köprünün hizmete açılmasıyla birlikte Marmara Denizi’ni çevreleyen bir ring oluşturulacağını söyledi.

Avrasya Tüneli 20 Aralıkta Açılıyor

Kazlıçeşme ile Göztepe arasında bağlantıyı sağlayacak olan Avrasya Tüneli’nin 20 aralıkta açılacağını söyleyen Bakan Ahmet Arslan , bu tünelin açılmasıyla birlikte 100 dakika süren yolun 15 dakikaya ineceğini sözlerine ekledi.

Avrasya Tüneli Geçiş Ücretleri

Ağır vasıta,motosiklet ve yaya trafiğine kapalı olacak tünelden otomobiller 4 dolar+kdv ve minibüsler de 6 dolar+kdv ödeyerek geçecek. Tünelde her 2 yön de ücretli olacak. Tünelden günde 120 bin civarında araç geçişi bekleniyor.

Haydarpaşa Garı Ne Olacak?

Haydarpaşa Garı’nın  Yüksek Hızlı Tren (YHT) garı olarak hizmet vermeye devam edeceğini açıklayan Bakan Ahmet Arslan, ‘’ Sadece gar değil, Haydarpaşa limanı ve orada çok sayıda kamusal alan var. O alanın kazandırılması için bir proje var. Kruvaziyer limanı , yat limanı , otel projeleri var. Ancak bu Haydarpaşa Garı için değil gar ile Haydarpaşa limanı arasındaki bölge için bir proje var.’’ dedi.

Yeni Metro Hattı

Bakan Arslan , yapımı devam eden üçüncü havalimanına ulaşımın kolaylaştırılması için, Gayrettepe’den üçüncü havalimanına 34 kilometrelik bir metro hattının yapılacağını söyledi.