EmlakBank’tan üç ayda 1.7 milyar liralık fon

EmlakBank’tan üç ayda 1.7 milyar liralık fon

21 martt 2019’da hizmete başlayan Türkiye Emlak Katılım Bankası (EmlakBank) üç ay içerisinde 1.7 milyar liralık fon kullandırdı ve aktif büyüklüğünü de 4.6 milyar liraya yükseltti.

Hükümetin önümüzdeki ‘100 Günlük İcraat Programı’ ile yeniden faaliyete geçirilmesi kararı ardından 4 ay gibi kısa bir zamanda kurularak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan faaliyet izni alarak 6. katılım bankası olan ve de ilk şubesini mart ayı içerisinde Ataşehir’de açan Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın (EmlakBank) üç aylık faaliyet sonuçları açıklandı.

EmlakBank Genel Müdürü Deniz Aksu, EmlakBank’ın ilk üç ay içerisinde kullandırdığı fon miktarının 1.7 milyar liraya ulaştığını, katılım fonunun 2 milyar lira seviyesine çıktığını ve aktif büyüklüğün de 4.6 milyar liraya yaklaştığını belirterek “1926’ya dayanan kökleri ile asli misyonuna sadık kalarak emlak sektörüne finansal çözümler sunan Bankamız, bu sektörün hızla ilerlemesi için lokomotif görevi üstlenmeyi hedefliyor. Yerel üretimi desteklerken aynı zamanda sürdürülebilir büyümeye hizmet eden EmlakBank, toplumun sosyoekonomik yapısına katkı sağlayacak projelerle faaliyetlerini sürdürüyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin birçok yerine yaygınlaştıracakları şube ağları ve son teknolojiyle oluşturulmuş altyapıları ile tüm Türkiye’nin bankası olacaklarını söyleyen Aksu, “Bankamız başta inşaat sektörü olmak üzere ekonomik büyüme ve istihdama katkısı yüksek stratejik sektörlere, üreticilerden tüketicilere uzanan ekonomik döngüde sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir finansman modelleri sunmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Bununla birlikte katılım bankacılığına yeni soluk getirecek ürün ve hizmet modelleri geliştirerek bu alanın büyümesine, sektör payının artmasına katkı sağlamak için somut adımlar atıyoruz. Bu bağlamda katılım bankalarının pazar payının yüzde 15’e ulaşması hedefinde aktif rol alacağız.” dedi.

Katılım Bankacılığı prensipleri içerisinde üretime ve sanayiye ortak olarak katkı sağlayabilecekleri alternatif finansman yöntemleri geliştirmenin öncelikli hedefleri olduğunu söyleyen Aksu, böylece ülkemizin kalkınması için önemli bir unsur olan üretim ve istihdama da somut şekilde destek olmayı planladıklarını söylerek “Bununla birlikte kentsel dönüşüm, enerji verimliliği, çevre duyarlılığı, yapısal kalkınma ve sosyal konut projeleri üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Yılın ikinci yarısında hem ülkemize dış kaynak sağlama hem de konut stokumuzu daha sağlam, verimli ve çevreci hale getirme yolunda ciddi adımlar atacağız” diye sözlerini bitirdi.