1975 yılından bugüne faaliyet gösteren Emek Çelik Kapı 2022 yılı itibariyle kaç fabrikada, kaç kişilik istihdam ile faaliyetlerini yürütüyor? Yıllık ciro, satış hacmi (yurt içi ve yurt dışı kırılımlı), satış yaptığı pazar sayısı ile ilgili rakamsal verileri paylaşabilir misiniz?
Emek Çelik Kapı Ailesi olarak Kayseri organize sanayii bölgesinde 22.800 m2 si kapalı olmak üzere toplam 38.000 m2’lik alana sahip tesisimizde 120 kişilik kadromuzla üretimlerimizi gerçekleştirmekteyiz. Dünya genelinde 5 kıtada 35 ülkede, ayrıca Türkiye’de ise birçok fabrika satış mağazamız bulunmaktadır.
Yurt içinde 50 adet bayimizle birlikte 2021 yılında 50 milyon lira ciroya ulaştık. Yurt dışında ise 35 ten fazla ülkede 60 tan fazla noktada toplam 10 milyon dolar ciroya ulaşmış bulunmaktayız.
Emek Çelik Kapı, kaç yılından bu yana Yapı Fuarı’na katılıyor? Yapı Fuarı’nın, Emek Çelik Kapı’nın faaliyetlerine ne gibi faydaları oldu? Gerek Hyve Connect aracılığı ile gerekse fiziksel olarak Yapı Fuarı’nda alıcılar ile bir araya gelen Emek Çelik Kapı’ya fuar hangi yeni pazarların kapısını açtı, hangi pazarlardaki gelişimleri hızlandırdı?
Her yıl yurt dışında düzenli olarak başta Amerika, Çin ve Meksika olmak üzere birçok fuara katılım sağlamaktayız, Uzun yıllar ara verdiğimiz yurt içi fuarlarına İstanbul Yapı fuarı ile tekrardan merhaba demenin heyecanını yaşamaktayız.
Tüm sektörlerinde ve dolayısıyla şirketlerin odağında yer alan sürdürülebilirlik uygulamaları çerçevesinde Emek Çelik Kapı’nın ne gibi çalışmaları söz konusu? Üretimde enerji, su gibi kaynakların tasarruflu kullanılması, geri dönüştürülebilir ya da tamamen doğada yok olabilir malzeme tercihleri mevcut mudur? Eğer mevcutsa, sektörünüzdeki bu arza ilişkin bilgi verebilir misiniz?
Doğaya olan saygımız ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakma arzumuzun verdiği şevkle 2021 yılında fabrika çatımızı 1.2 Megawatt’lık Güneş Enerjisi Santraline çevirmiş bulunmaktayız. Böylece firma bünyemizde kullandığımız tüm elektrik enerjisini GES santralinden karşılıyoruz.
Kapılarımızın üretiminde kullandığımız sac ve ahşap ürünler geri dönüştürülebilir ürünlerdir, ayrıca mümkün olduğu derecede üretimde kullandığımız ürünlerin geri dönüştürülmüş malzemelerden seçilmesine dikkat ediyoruz.
Bu yıl 44’üncü gerçekleştirilecek Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul’da ne gibi yenilikler ile yerli ve yabancı alıcılar ile ziyaretçilerin karşısına çıkacaksınız?
Bu yıl İstanbul Yapı fuarında, çok daha kolay montaj edilebilen ve transport ücretleri noktasında daha ekonomik olan Delux ve Silver Seri Çelik kapılar ile 2022 yılı içerisinde kurulumunu tamamladığımız Alüminyum Kapı tesisimizde ürettiğimiz alüminyum kapıları tüm ziyaretçilerimizin beğenisine sunduk.
Emek Çelik Kapı’nın 2022 yılı ve sonrasına ilişkin üretim, büyüme, yeni pazar ve yeni ürün ile sürdürülebilirlik ile ilgili hedeflerini paylaşabilir misiniz?
2022 yılı sonunda, hali hazırda üretime başlayan alüminyum kapı tesisimizle birlikte yurt içinde 75 milyon lira, yurt dışında ise 15 milyon dolar ciroya ulaşma hedefimiz doğrultusunda gerekli çalışmaları yapmaktayız.