İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, İstanbul’da yaşanan 1999 depreminden bu zaman kadar yapılan çalışmaların en büyük bütçeli kentsel dönüşüm bütçesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 bütçesinden 1 milyar lira pay ayırdığını belirtti.
“Deprem her zaman her an olabilir”
İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz ise beklenen İstanbul’da yaşanacak depreminin bugün yarın ya da 20 sene sonra da olabileceğini söyledi ancak 99 depreminden sonra 30 yıl içinde olacağı yönünde yüzde 50-80 arası ihtimal olduğunu kaydetti.
Depremin mahalle bazında nereleri ne kadar etkileyeceğinin belli olduğunu dile getiren Tüysüz, “Tsunami tehlike haritaları hazırlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüme 2018 bütçesinden 1 milyar lira pay ayırdı. “Acil Toplanma Alanları” çalışması bitti. Köprü, viyadük ve hizmet binaları güçlendirildi. İBB dinamik deprem hasar kayıp sistemini kurdu. Tatbikatlara yılda ortalama 700 bin kişi katıldı.” diye konuştu.
Kaynak: Sabah











