Bayram tatilinde oteller full doldu
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Ramazan Bayramı’nda sadece kıyı bölgelerde değil, Türkiye’nin her yerindeki tatil amaçlı yapılan seyahat trafiğinin turizmcilerin beklentilerini karşıladığını söyledi.
Turizim tesislerinin büyük bölümünün yüzde 100’lere yaklaşan doluluklara eriştiğine belirten Ayık, tatil yapılabilecek her noktada hareketlilik yaşandığını söyledi.
Muğla’ya yoğun bir ilgi oldu
Türkiye’de kıyı sahili olarak en uzun kıyı şeridine sahip ili Muğla’daki turistik tesislerde Ramazan Bayramı süresince yüzde 100 doluluk oranına yaşandı. Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla ve turistik ilçelerde tüm konaklama tesislerinin dolduğunu söyledi.
Bodrum’a 3 gündü toplam 250 bin araç geldi
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da Bodrum’un hareketli bir bayram tatili geçirdiğini belirterek, “İlçeye üç günde 250 binden fazla araç geldi. Buda araç başına 4 kişi dersek bir milyona yakın insan gelmiştir” dedi. Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala da otellerdeki doluluğun yüzde 100 seviyesinde olduğunu söyledi.
Bodrum’a üç günde gelen araç: 250 bin
Bodrum’a gelen kişi sayısı: 1 milyon insan
Bodrum ve Fethiye’de doluluk oranı: % 100












