İmar Barışı başvuru süresi 31 Aralık’a kadar uzatılabilir

İmar Barışı başvuru süresi 31 Aralık’a kadar uzatılabilir

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hafta içinde katılmış olduğu “Dijital Şehirler Zirvesi”nde 31 ekim 2018’de sona erecek olan imar barışı başvuru sürecinin uzatılması ile ilgili vatandaşlardan kendilerine çok talebin geldiğini söyledi ve buna bakanlık olarak cevapsız kalamayacaklarını belirtti. İmar Barışı başvuru sürecinin uzatılacağının sinyalini veren çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek için geldiği Kocaeli’de yine bu konuya değinerek kesin olmamakla birlikte tarih de verdi.

31 Aralık 2018’e uzatılabilir

Bakan Murat Kurum, İmar Barışı için 13-14 milyon seviyelerinde olacağını düşündükleri başvuru sayısının ba zamana kadar 8 milyon 150 bin adet olduğunu, toplanan harç paraları tutarının da 5 milyar 120 milyon lira olduğunu belirterek daha önce 31 ekim 2018’de sona erecek olan imar barışı başvuru süresini 31 aralık 2018 tarihine kadar uzatmayı düşündüklerini dile getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hayata geçirilen ve devam etmesi yönünde vatandaşlardan talep alan imar barışı başvuru süresini toplam 1 yıla kadar uzatma yetkisi var ve bu yetkiyi parça parça kullanabilir.