Konutta balon yok!

Konutta balon yok!

NTU1NDA1MD-konutta-balon-yok

 İnşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğu için çeşitli algılar yaratılarak çökertilmek istenildiğini ifade eden Güllüce, “4 yıldır Türkiye’de yapılmak istenen eğer başka bir ülkede olsaydı daha kötü sonuçlar olurdu. Bazı kimseler tarafından iddia edildiği gibi konut sektöründe balon yok. Özellikle İstanbul çok ciddi göç alıyor. Batıdan göç teşvik edilmesine rağmen buraya göç engellenemedi” dedi.

YILDA 900 BİN KONUTA İHTİYAÇ VAR

Güllüce, inşaattaki sıkıntı geçici olduğunu belirterek, “Nisan ayından sonra düzelecek ve hareketlenecek. Sektörde daha güzel günler göreceğiz” yorumunu yaptı.Yeni evlenenlerin anne-babasından ayrı eve çıktığını dile getiren Güllüce, “Bu kadar ciddi ihtiyaç varken İstanbul’daki inşaat firmaları gece-gündüz çalışsalar dahi bu ihtiyacı karşılayamazlar.” dedi.

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım da kentsel dönüşümün hızla devam etmesi gerektiğini belirterek, “2017’yi kentsel dönüşüm yılı ilan ettik.” dedi. Konut sektörünün yarattığı istihdam ve 250’nin üzerinde sektörü etkilemesiyle hayati öneme sahip olduğunu dile getiren Durbakayım, “Sektörün üretim miktarı için bazı söylemler var. ‘Balon var mı?’ deniliyor. Yıllık ihtiyaç 900 bin civarında. Evlilik, büyük ailelerin ayrılması, nüfusun artması gibi. Ancak geçen yıl 1 milyon 340 binden fazla konut satıldı. Bu yılki beklentimiz 1,5 milyon. Çünkü ciddi ihtiyaç var” diye konuştu.

Yeni Şafak