2019’un ilk 9 ayında Akfen GYO’nun otellerinde gelirleri %18 artışla 83,7 milyon TL’ye çıktı. Türkiye, Rusya ve KKTC’de 21 gayrimenkullük portföyüne sahip olan Akfen GYO’nun 2019’da 9 aylık finansal sonuçları, Türkiye’de turizmde yaşanan büyüme performansına paralel olarak artışına devam etti.
Akfen GYO Türkiye’de sahip olduğu 15 otelinde ortalama oda fiyatında geçen seneye göre yüzde 20’lik artışla 231 TL’ye çıkarken, toplam elde edilen gelir ise yüzde 18 artışle toplam 83,6 milyon TL’ye çıktı. Turizmde gelen turist ve gelir anlamında yükselişini devam ettiren Türkiye’nin bu başarısı turizm şirketlerinin finansal tablolarını da olumlu etkilemeye devam ediyor.
2019 yılının Ocak-Eylül aylarını kapsayan 9 aylık finansal sonuçlarını açıklayan Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO), Türkiye’nin turizmdeki yükselişinin desteğiyle, Türkiye, Rusya ve KKTC’de 20 otel ve 1 ofis binasından oluşan portföyünden elde ettiği toplam gelir yüzde 18 artışla 83,6 milyon TL’ye ulaştı.
Turizm büyüdükçe sektöre olumlu yansıyor
2019’un 9 aylık finansal sonuçlarını değerlendiren Akfen GYO Genel Müdürü Sertaç Karaağaoğlu, turizm sektöründe geçen yıldan bu yana yaşanan büyümenin Akfen GYO’nun turizm ağırlıklı portföyüne de olumlu yansıdığını kaydetti.
Her alanda önemli bir turizm ülkesi olarak öne çıkan Türkiye’nin gelecek yıllarda da bu sektördeki yükselişini devam ettirmesinin ülkeye değer yaratmaya devam ederken, Akfen GYO’nun portföy değerini de yukarı çekeceğine dikkat çeken Sertaç Karaağaoğlu, “Türkiye’de faaliyet gösteren 15 otelimizin doluluk oranları yüzde 70’lere ulaştı. Yükseliş dikkate alındığında Akfen GYO gelirlerinin gelecek dönemde daha da yukarılara çıkacağını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.












