2018 yılı 29 Ekim’de açılan İstanbul Havalimanının heyecenı sonrasında gözler şimdide metro hattı projelerinin ne zaman biteceğine çevrildi. Ve İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro Hattı hakkında son durum.
29 Ekim’de sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmete açtığı İstanbul Havalimanı’ndan sonra gözler şimdi ise metro hattlarının açılışına çevrildi.
Yeni açılan İstanbul Havalimanı ulaşımı için 2 ayrı metro hattı yapımı devam ediyor. Bu devam eden metro hatlarından biri Gayrettepe – Kemerburgaz -Yeni Havalimanı Metro Hattı, diğer hat ise Halkalı – Arnavutköy – Yeni Havalimanı Metro Hattı.
Halkalı-İstabul Havalimanı Metrosunun uzunluğu 27 kilometre olacak. Bu metro hattı, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerine hizmet verecek.
Havalimanı metro hattı için şantiyeler kuruluyor
İstanbul Havalimanı – Halkalı Metro Hattı çalışmalarında şantiyeler kuruluyor. Halkalı – Arnavutköy – Yeni Havalimanı Metro Hattı saatte tek tarafta 70 bin yolcuya hizmet verecek ve metro hattı 6 istasyondan meydana gelecek.











