Referandum sonrası emlakta patlama yaşanıyor!

Referandum sonrası emlakta patlama yaşanıyor!

gurbetçiler

Yurtdışında bulunan 5 milyon gurbetçimiz Referandum sonrası rotayı Türkiye’ye çevirmesiyle ilgili Proje Beyaz Uluslararası Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, “Referandum sonrası talep patlaması yaşanıyor” dedi

16 Nisan 2017’de yapılan referandum sonrası Avrupa’da yaşayan 5 milyon gurbetçimiz, emlak yatırımı için rotayı memleketine çevirdi. Gayrimenkul yatırımlarını daha çok yaşadıkları ülkelere yapan gurbetçiler, uzun vadeli yatırım yapmak için ise Türkiye’ye yöneldi. Ege bölgesi, Marmara ve Güney sahillerini yatırım için daha çok tercih ediyorlar.

Proje Beyaz Uluslararası Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, referandum sonra gurbetçilerden çok fazla talep geldiğini belirtti. Uzun,  “Bugüne kadar görmediğimiz yoğunlukta emlak alımı için ofislerimize gelmeye, aramaya başladılar. Almanya’da ki emlak ofisimiz gayrimenkul soran, pazar araştıran, emlak almak isteyen gurbetçi vatandaşlarımızla doldu” şeklinde konuştu.

Murat Uzun taleplerin en çok 2+1 veya 3+1 daire tiplerine geldiğini açıkladı. Uzun, uzun vadeli yatırım amaçlı Türkiye’yi seçen gurbetçilerin, emekli olduktan sonra Türkiye’ye dönmeye kararı aldıklarını vurguladı.

2016’da Hollanda Türkiye’den 217, Belçikalılar ise 198 konut alırken, 2017’nin ilk 3 ayında 58 konutla İsveçli gurbetçilerin yoğun yaşadığı Almanya ve İngiltere takip etti.

Yılın 10 ayında gurbetçi vatandaşların, Almanya’dan 664’ü arsa, 973’ü konut 2 bin 637 mülk edinirken, İngiltere’den ise bin 129’u arsa, bin 326’sı konut 2 bin 455 taşınmaza sahip oldu.

Sabah