Özel meslek liselerinin yeni bölümleri arasına inşaatta girdi!

Özel meslek liselerinin yeni bölümleri arasına inşaatta girdi!
insaat
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), eğitim öğretim desteği verilecek yeni özel meslek lisesi alanları raylı sistemler, metalurji, seramik ve cam, inşaat, kuyumculuk, tasarım, gemi yapımı, uçak bakım ve bilişim teknolojileride eklenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 9 yeni bölüm alanı daha eklemesiyle teşvik verilen özel mesleki alan sayısı sistemde 26’ya çıktı.  MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, 2012-2013 öğretim yılından bu yana OSB içinde açılan özel mesleki ve teknik eğitim okullarında öğrenim gören öğrencilere verilen desteğin 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren OSB dışında açılacak özel mesleki ve teknik eğitim okullarına da verilmeye başlandığını hatırlatan Şamlıoğlu, geçen 4 yılda toplam 148 bin 989 lira eğitim ve öğretim desteği ödemesi yapıldığını kaydetti.

Yaptığımız çalışma sektörle birlikte yürütüldü

OSB içinde ve dışında açılan meslek liselerinde 23 bin 100 öğrencinin öğrenim gördüğüne işaret eden Şamlıoğlu, “Verilen bu maddi desteğin ve mevcut olumlu gidişatın yanı sıra ‘Daha fazla neler yapabiliriz?’ üzerine de çalışıyoruz.” dedi. Şamlıoğlu, mevcut alanların standartlarının revizesi ve yeni alanların destek kapsamına alınmasıyla ilgili bakanlık yetkililerinin, resmi ve özel mesleki ve teknik eğitim okullarının idareci ve öğretmenleri, özel okul dernek temsilcileri, Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) yöneticileri ile bir araya gelerek yürüttükleri çalışmada sona gelindiği bilgisini verdi.